Debbie Jenner

Debbie Jenner ontving in 2002 de Lifetime Achievement Award van de EFAA voor haar inspanningen als fitnesspionier gedurende de afgelopen twee decennia. Zij introduceerde in 1982 aerobics in ons land en sindsdien diverse workouts.
Debbie is sinds 2000 bezig de Pilates Methode te introduceren binnen de Nederlandse fitnessindustrie.


Debbie (1959)is Engelse van origine. Veelzijdig als zij is zette zij op haar zesde de eerste schreden op het professionele podium - het begin van een lange en succesvolle loopbaan als danseres, zangeres, actrice en choreograaf in theater, film en in de platenindustrie als leadzangeres van een van de meest succesvolle groepen van de jaren '80. Zij woont sinds eind jaren '70 in Nederland.

Debbie sloot haar showbizzcarrière af als Dance Captain en Company Manager van de fenomenale musical 'CATS' in Amsterdam's Koninklijk Theater Carré, nadat zij daar het eerste jaar zelf een rol in speelde. Daarna heeft ze zich geheel toegelegd op aerobics en de fitnessindustrie. Inmiddels heeft zij een reputatie als gerespecteerd topinstructeur en presenter in Nederland en daarbuiten.

Zij was een van de eerste instructeurs in Nederland met een diploma van de 'American Council on Exercise' en de 'Aerobics and Fitness Association of America', 's werelds grootste toonaangevende organisaties.

In 1991 ontving Debbie de onderscheiding: 'Instructor of the Year' van het gerespecteerde Fit-magazine. Zij stelde twee jaar lang de radio-workout 'NOS Sportief' samen die ze op Radio 5 presenteerde. Vanaf april 2001 tot april 2003 was zij 'on-board' te zien in 16 Transavia-toestellen met haar 'Vlieg je Fit' programma, ter voorkoming van DVT (deep vein thrombosis.) Debbie heeft in 2002/2003 Michael King, de -toenmalige- choreograaf van 'A Tribute to the Blues Brothers' geassisteerd met de Nederlandse en Duitse producties
Nu -in 2010- doet Debbie de choreografie van de nieuwe productie die op dit moment in Nederland en Duitsland op tournee is.
Daarnaast regisseert en choreografeert Debbie -veelzijdig als ze is- de gospelshow 'Songs from the movie Sister Act' met het wereldberoemde 'London Community Gospel Choir,' een spetterende show, die nu in Nederland furore maakt.

Debbie is directeur van de Pilates Company. Zij schrijft boeken en artikelen voor diverse bladen Inmiddels staan er vier boeken en zes workout video/DVD producties op haar naam. Ze beoefent Pilates sinds eind jaren '80 en volgde haar eerste modulaire opleiding in Engeland in 1995.
Zij ontwierp speciale lessen voor de fitnessindustrie: Ground Control-PILATES en het nieuwe Small Balls-PILATES zijn momenteel de meest drukbezochte lessen in menig fitnesscentrum. Debbie is Master Trainer bij het erkende Engelse Pilates Institute.
Tevens is zij Pilates Personal Trainer voor vele bekende Nederlanders die zij in haar Amsterdamse studio's traint op de speciale Pilates-apparaten. Debbie is ook bewegingsexpert voor www.fitclub.nl.